Skogsarbeten i Boden som intresse

Hej på er!

Ofta skriver ju jag om min hund och vår träning tillsammans samt hur livet här uppe i Norrland är, men idag kommer det också handla en del om skog. Här uppe i Boden ligger fortfarande en del snö men det har börjat smälta och man kan börja ana att våren är på väg. Det innebär också att våran högsäsong med skogsarbeten drar igång. Här uppe är ju den säsongen lite kortare i och med att vintern kommer tidigare och stannar längre och det innebär att vi har en ganska intensiv period när väl snön är borta. Även om vi gör en del avverkning även under vintern så är det mycket skogsvård som ska göras under sommartid. Röjning och plantering till exempel.

Våran familj äger skog men anlitar en firma som hjälper oss med den skötseln som kräver stora maskiner. Vissa kan undra hur jag kan trivas på en plats där det är så mörkt och kallt så stor tid av året, men jag har ju alltid bott här så jag har inget att jämföra med. För mig är detta hemma och jag skulle inte vilja bo någon annanstans än i Boden. Jag har alltid varit hemma kär på det sättet och därför känns det också bra att vara involverad i skogen som familjen äger. Även om jag inte kan allt ännu så försöker jag ändå lära mig mer och sätta mig in i vad skogsarbeten faktiskt innebär. Jag vill ju att vi ska ha en välskött skog som genererar det mesta och bästa virket och då krävs det både kunskap och redskap.

Min syskon är inte så intresserade utan det är mer jag som är det, kanske det blir så att det är jag som driver detta vidare sedan när våra föräldrar inte orkar ha huvudansvaret längre. Hoppas ni har en fin dag så kikar jag väl in här snart igen och uppdaterar er om vår skog och hur livet häri Boden är. Några verkar ju tycka om att läsa om det i alla fall. Kram på er!