Fotvård för smärta i hälen

God morgon alla läsare! Jag vill börja med att säga att detta inte kommer vara som mina vanliga inlägg, den här gången kommer fokus inte att vara lika stort på mina små hundar utan jag tänkte prata lite mer om fotvård för er. Det kan mycket väl hända att jag kommer in på vovvarna ändå, jag har ganska svårt för att låta bli. Fotvård var det ja, jag tror att det är något fel på mina skor som ger mig stora problem med mina fötter. Det känns nästan som att jag trampar rakt igenom sulan varje gång jag är ute och går, vilket är flertalet gånger om dagen. Jag har därför börjat gå på fotvård i Uppsala och vi får se om det kommer göra någon skillnad, än så länge har det hjälpt lite men det är nog för tidigt att säga efter bara ett besök. När man är ute och promenerar så mycket som jag är så är det viktigt att man har rätt förutsättningar, speciellt för fötterna. Med tanke på att det är relativt nya skor som orsakar besvären så tror jag inte att problemet ligger i skorna utan det är snarare hos mig problemen finns. Jag vet att om man går väldigt mycket på hårda ytor så finns det en risk för att man trampar igenom hälen, det vill säga att man belastar hälkudden för mycket. Det är inte jättevanligt och jag har aldrig råkat ut för det tidigare men jag tror att det kan finnas en risk för att det är vad som hänt mig nu. Då funderar jag på om vanlig fotvård är rätt väg att gå eller om man ska prova medicinsk fotvård istället, någonting måste jag göra åt saken. Jag kan inte gå runt med smärta varje gång jag ska rasta mina små vovvar, det funkar inte.